Plötsligt ser jag allt annorlunda

Hej alla glada igen!
Som ni alla vet så praktikserar/extrajobbar jag på en förskola sedan några veckor tillbaka. Fullt med små söta spralliga barn. idag blev de en aning osötare (är det ett ord?). Eftersom jag har fått extrajobb där så kände jag idag mig tvingad av mig själv att göra det där som jag har skjutit upp i alla veckor. Ni vet vad jag pratar om. Det där som man absolut inte vill göra. Det där man fasar för. Jag snackar såklart om bajsblöjor. Jag har hela mitt liv trott att jag varit en tuffing och att jag skulle klara det om jag bara tänkte allt teoretiskt. När jag stod där så försökte jag se allt teoretiskt. Men det gick inte. Jag höll allvarligt på att spy. Tre gånger. Jag har ändrat min syn. Jag är inte redo för barn på många år.. 



071129

Idag har jag färgat håret hos malin på frisörsalongen! Jag fick lite panik när det vart gult.. Men efter en hel del silvershampoo så vart jag faktiskt någorlunda nöjd (eller egentligen rätt mycket nöjd..men då kanske jag låtar egokär?). Utväxten är ju iallafall borta och det var ju det jag ville från första början..

Nu på kvällen har jag varit på Crazy Night i Tyresö C. Det var galet mycket folk. Träffade några glada prickar som man kände igen. Alltid lika kul! Jag gick dit med Elin med tanken att jag skulle börja köpa julklappar redan nu. Det slutade att jag köpte två skor till mig själv och en svart sjal, även den till mig själv. Varför slutar det alltid så?

Imorgon ska jag först vara på praktiken, sen åka och handla julklappar med Veronica i Sickla (den här gången ska jag köpa faktiskt försöka köpa julklappar) och sen antagligen åka och boka tid för min tatuering =) Wihoo..

Fredagskvällen ska spenderas med Veronica framför en bra film och lite onyttigheter.. Jag måste ju bygga på mig nu för vintern.. (skämt åsido, mitt "nya" liv får väl börja på måndag eller något..)

Hejdå alla glada människor
Sköt om er


071128

Dagen har bara rusat iväg.. Idag på vilan med kidsen på dagiset så somnade jag visst. (Sov extremt dåligt inatt..) Det var otroligt länge sedan jag sov så skönt som under kvarten på vilan! Man borde göra det till en vana visst?Göra det till en vana att varje dag slockna efter man har ätit lunch och sen vakna pigg och glad igen.. Jag kan varmt rekommendera det iallafall!

Sen har dagen bara rullat på i vanlig takt. Kanal 5 har börjat visa första säsongen av OC igen vid fyra tiden och det är så sjukt bra.  Man sitter bara och ryser, skrattar och gråter om vartannat.. Jag har sådana minnen till den serien.

Nu har iallafall jag kommit på vad jag ska göra för tatuering!! Tack Emma som lyssnade på alla mina bra och mindre bra ideér.. Måste ringa och höra med min tatuerare om han är hemma i stockholm, annars blir det att uppsöka någon tatueringsstudio.. Men iallafall så vet jag att det kommer bli galet snyggt!

Hoppas alla som går ut ikväll får sketaroligt. Själv ska jag plugga lite och sedan somna framför tven. Jag är sån partypingla idag ;) Hejdå!!


071127

Eftersom vi inte började förens halv 1 idag så kände jag igår innan jag somnade att det kanske var dags att göra ett nytt försök på gymmet. Och det gjorde jag! Det var så kul och skönt att köra igenom hela kroppen så jag var där i nästan 2 timmar! Sen känns det verkligen som en belöning när man smörjer in sig med lyxiga krämer och tar en stund för sig själv i bastun. Halsen känns fortfarande inte hundra och på slutet av passet så gjorde det riktigt ont att andas/svälja. Ska därför ta det lite lugnt med konditionen. Ska iallafall smyga in ett till pass fyllt med styrka på torsdag kväll.. Om jag hinner förstås. Ska till frisören (Malin) och färga håret också. Skönt skönt.


Nu ska jag ringa den här bruden som vi firade i lördags. Bilden är dock från Bulgarien. Iallafall så fyller hon år idag.. =)

image115

Och jag gillar tisdagar! Anledningen? Ugly Betty, Desperate Housewifes och Brothers and Sisters.. Behöver jag säga mer?


Du gamla fria nord

Lars Winnerbäck sjunger i låten Du gamla fria nord:

"Dom tog det sista fyllot
på den sista permissionen
Dom beslagtog hans sista ägodel
och släpade honom hårdhänt sen ner till stationen
Dom sa: Okej, stan är lugn nu
Nu kan ni låta era söta, vita barn springa omkring
Och dom kom ut ur sina gömmor
och dom såg sig runt, men dom såg ingenting"

Jag har funderat. Och funderat. Vad vill Winnerbäck med den här texten? Vad är det han vill att vi ska se? Jag har min teori.. Vilken är din teori?

071126

Tjosvejs! Jag skulle ljuga om jag sa att jag mådde bra idag. Men vet du vad? Jag börjar se möjligheter att klara det här. Vi får se nu vad skolan säger om jag får läsa upp vissa ämnen och jag ska räkna lite på det här och kika på om det finns andra alternativ. Jag ska iallafall inte ge upp. Jag vill bli socionom och det ska jag bli. Bara det att jag kanske får ta lite omvägar för att ta mig dit. Men vad gör det? Jag har tid.

Nu ska jag lyssna på mannen som har allt. Lars Winnerbäck. Sen om någon timme så ska jag dra mig mot solarieöarna. Jag ska nämligen på bröllop på lördag och då vill jag se lite lätt solbränd ut/mindre blek ut.

Tyvärr så har jag tagit upp en gammal vana. Men jag har bevisat för mig själv och andra att jag kan sluta precis när jag vill. Det känns skönt iallafall!

Hejdå


-

Jag skulle ge allt för att vara långt härifrån just nu.
I någon annans skor.
Augusti 2008.


Livet känns väldigt tungt just nu. Augusti 2008 som skulle vara nyckeln till att lämna Stockholm och börja plugga på annan ort har helt plötsligt tappat sin mening. Jag har precis suttit och räknat ut mina betyg och märkt att jag har värdelösa betyg. Det kommer inte gå. Men jag vill så gärna att det ska gå. Jag vill lämna Stockholm och se någonting nytt. Jag vill lämna vissa människor bakom mig och istället möta nya människor med andra egenskaper&erfarenheter. Jag vill så gärna. Jag vill kunna bli klar så jag kan ut och hjälpa människor men just nu tvivlar jag så starkt på mig själv. Jag önskar jag kunde berätta mer om vad som har hänt. Men jag vågar inte, med rädsla för vilka som läser den här bloggen.

Körkortet gör mig bara ledsen. Jag vill så gärna ta den där lappen men allt verkar gå emot mig just nu. Jag klarade teorin för snart en månad sen men jag har inte kommit någonvart. Det går bara inte. Vissa omständigheter i min familj har gjort att det helt enkelt inte går. Än igen önskade jag att jag kunde berätta mer men det är för privat.

Andra människor i min närhet har så höga tankar om mig. De tror att jag utan tvekan kommer in på första bästa skola som faller mig i smaken. Vissa tror att jag t.o.m. har så pass höga betyg att jag skulle kunna plugga här i Stockholm. När det kommer till körkortet så tror alla att jag inom en månad kommer ha lappen om jag bara tar några lektioner. Allvarligt. Jag har kört en halvtimma sedan september. Det är inte särskilt svårt men för att klara av att ta ett körkort så måste man ha körvana. Och jag kommer inte våga sätta mig och köra upp om jag inte känner att jag kommer klara det. Jag klarar inte av ännu ett misslyckande. Då går jag sönder. Mer än jag redan har gjort.

LASSE

I fredags så var jag och Annika på Lars Winnerbäck. Han hade fått längre hår och mer skägg sen jag såg honom senast. Men rösten och känslan var lika magisk som vanligt. När han sjöng låten solen i ögonen så dansade mitt hjärta. När han spelade låtar som Du hade tid, Om du lämnade mig nu, Min älskling har ett hjärta av snö, Du gamla fria nord, Hugger i sten osv. så gjorde det ont i hjärtat för att det var så vackert. Men ondast gjorde det nog ändå när han sjöng Ingen soldat som gjorde att mina ben blev alldeles svaga. Och man kan inte säga annat än att det var mäktigt när alla sjöng allsång i kom änglar. En riktigt bra kväll helt enkelt!



LASSE! 
Nya albumet är kanon och mannen är om möjligt ännu bättre live än på skiva..

=)

Försöker göra min blogg lite snygg men allt blir bara fel. Haha. Jag har valt svart och grått för att jag tycker det är snyggt och inte för att det här ska bli någon dödsångest-blogg. Så frukta inte.


brottning mot mina&andras tankar

Människor i min närhet har sagt till mig att jag tänker alldeles för mycket. Att jag bara ska slappna av och låta det bli som det blir. Jag är inte en sådan människa. Jag är en människa som tänker mycket. En människa som försöker att planera framtiden efter hur mycket jag orkar. Om ni inte kan acceptera att jag tänker mycket så kan ni inte acceptera mig för den jag är. Och jag tänker inte ändra på mig. För jag är så trött på att man ska vara alla människor till lags hela tiden. Jag är less på det. Människor försöker ändå hitta fel på en hela tiden, allt för att de ska må så bra som möjligt själv. De vill trycka ner en till minus så att de själv flyter över på plus. Så fungerar vi människor. Om jag ändå aldrig kan känna att jag duger i andra människors ögon så varför ska jag ens ödsla energi på att försöka passa in i deras värld? Nu ska jag gå min egen väg. Jag ska försöka att förverkliga min dröm. Om jag så ska få göra det ensam.


071122

Jag var på Takida igår. Hur ska jag förklara det? Det var hur bra som helst som vanligt! Jag vart sådär lycklig i hjärtat som en person förut fick mig att känna. Sådär gungande och svävande. Bilder kommer i ett senare inlägg så ni får se hur snygga de var och kanske kanske kan jag lyckas hur man fixar youtube klipp så de syns också? Isåfall får ni höra dem också! Och det är ju inte helt fel mina vänner ..


Verkar som Elin bangar på vår sushikväll. Inte kul. Nu ska jag åka in och äta sushi i min ensamhet. Nej. Det ska jag nog inte. Men det skulle vara gott.

Nu ska jag ringa Annika så att jag får höra vad som har hänt i hennes liv egentligen. Annika är tjejen som alltid får mig att le bara genom att vara den hon är.

Hejdå party-people

Takida

Har ni någon musikgrupp som följt er i en större eller kanske viktig del av ert liv? Jag har ett av mina favoritband som har följt mig i kanske 2-3 år och det är bandet Takida. Undra hur många nätter jag har legat grubblande för att sedan slänga på en skiva med Takida och bara njutit av den ljuva musiken. För det är därför jag har fortsatt lyssna på dem i alla år. Varje ord och varje låt betyder något speciellt för mig. Allt är förknippat med de här åren när jag mådde mindre bra men även de lite ljusare stunderna. De har räddat mig många gånger och fått mig att känna mig mindre ensam. Jag kan gråta som ett spädbarn när jag hör vissa låtar samtidigt som andra kan ge ett glädjerus som resulterar i viftande med tårna. Det är svårt att sätta ord på hur mycket musik överlag betyder för mig. Jag älskar musik. Det är där jag finner mycket av min energi och lust till att klara av vardagens hinder.

takida <3 <3


Som jag säkert har sagt förut så har jag vunnnit en tävling vilket gör att jag och två kompisar (Diana & Brisen) får vara med under en radioinspelning där Takida intervjuvas och spelar live. För mig är det stort.
Inspelningen äger rum imorgon kväll så tänk på mig när jag kommer befinna mig i ett stort glädjerus.

=)

" How many times will you come back to me before you realise I'm not seeting you free? "
Hitta livsglädjen i dig själv och inte i någon annan

071120

Hej alla glada och stressade människor!
Dagen har gått fort samtidigt som den har gått långsam. Sista lektionen idag var livskunskap och jag kände att jag i slutet på lektionen hade varken energi eller lust att sitta och tolka några drömmar. Lite för flamsigt för min smak.

Dagen har inte bara bjudet på ett späckat schema utan på både dundrande huvudvärk och mensvärk! Livet hade kunnat vara bättre men ändå så mycket sämre! Visst är det underbart att vara omgiven av människor som får en att må bra?

Nu ska jag plugga lite så att jag senare kan slappna av till tusen framför tven.  Hejdå!



Dagens Låt: Tracy Chapman - All that you have is your soul. Vilken röst. Vilken kvinna. Vilken låt.

071119

Hej!
Den här veckan kommer bara rusa förbi och jag känner det på mig. Idag har jag gått i skolan. Känner att jag har många känslor inom mig, men som jag håller för mig själv just nu. Tidigare ikväll tog jag en promenad med en vän till mig. Hon är så klok och jag tror vi hjälper varandra lika mycket genom att bara lyssna och säga vad vi tycker.
Nu har jag precis skrivit klart ett arbete till livskunskapen! Känner mig förvirrad när jag läser det men det är oftast ämnen och uppgifter om känslor som man kan känna igen sig i som gör att man skriver helt uppochned. Iallafall funkar jag så. Får väl hoppas att min lärare kan läsa lite emallan raderna.

Fick just ett sms av min bror där han grattade på min namnsdag som jag har haft hela långa dagen. Antar att det var nära att han glömde bort det. Jag har iofs inte grattat min syster heller men vafan. Släktnamn. Jag tänker på dig syster på denna viktiga dag! :)

Så här ser min dag imorgon ut:
Jobb dagis 08-12
Skola 12.25-18
Plugg + tvkväll ( Ugly Betty + DH)

Yeah! Och föresten! En sista sak för att göra din vardag lite mer outhärdig. Jag har fått tag i biljetter till Lars Winnerbäck till fredagens konsert. Jag sitter och håller i biljetterna just i detta ögonblick. Jag och Annika ska gå och njuta av denna man. So bad for you.

Nu ska jag ta en rejäl shot med hostmedicin och sen nanna kudden! Godnatt alla människor

Anna tycker till

Det finns en låt som spelas på radio titt som tätt just nu där texten går "Alla som inte dansar är våldtäktsmän".
Inte bara det att låten är totalt värdelös och dåligt mixad utan texten är om möjligt ännu mera idiotisk.

Jag har en vän som för 8-9 månader sedan fick ta konsekvenserna av två främmande människors handlingar. De valde att våldta henne och jag fanns inte vid hennes sida för att beskydda henne. Det här är något som hon får leva med varje dag och vi människor runtomkring som har sett hur det här har förändrat henne som människa. När man då ser människor i grupp hoppa och studsa omkring till den här låten och skrika med glädje "VÅLDTÄKTSMÄN, VÅLDTÄKTSMÄN" så får iallafall jag en rejäl tankeställare...


ångest

Har du någon dag (speciellt dagen efter du brukat mycket alkohol) känt att det enda du vill göra är att gräva ner dig själv och förtränga gårdagen? Så känner jag nu.

071117

Hej alla glada och mindre glada. Idag är det lördag. Jag har redan hunnit plöja igenom två stycken filmer och dagen har bara börjat (hur ska detta sluta..?). Egentligen står det hemmafest i almenackan idag men jag har inte bestämt mig om jag ska gå eller inte. Känner mig inte hundra i halsen fortfarande. Kanske är dumt att riskera förbättringen för en utekväll? Men jag håller ju på att klättra på väggarna här hemma. Jag är så utråkad, jag vill ut och träffa människor och bli full och glad! Vad skadar det att sitta hemma hos en kompis och dricka lite? Hmm jag vet verkligen inte vad jag ska göra. Jag vill ju bli frisk samtidigt som jag vill ha kul.

Uppdate: När som helst kommer tjejerna över så ska vi gå och köpa lite mat. Blir nog sushi för min del. Sen blir det hemmafest! Nice! Jag mår hur bra som helst nu men ska ändå ta det lugnt med spriten ikväll. Vi vet ju alla hur det slutade senaste gången Jocke hade fest. Anna vart överförfriskad av all tequila och fick åka hem halv 1 helt dyng. Ha en bra kväll!


JAG SKA SE TAKIDA LIVE PÅ ONSDAAAAAAAAAG

Hej Anna!
Du och upp till tre kompisar är välkomna att vara med på P3 Live Session på onsdag när Takida och Renegade Five spelar live. Det är i Radiohuset på Östermalm i Stockholm, insläpp från kl. 21.00, direktsänding 21.30-23.00. Om du och några kompisar vill komma, svara på detta mail senast på måndag med namn och mobilnummer så sätter jag upp er på gästlistan.
mvh Liv


Jag skickade in en fråga och vann! Jag studsar av glädje..

takida <3 <3

H-E-L-P

Lördagen den 1:a december ska jag sitta i en kyrka och bevittna när min kusin gifter sig. Jag måste hitta en klänning. Och som vanligt är jag ute lite i sista minuten. Men det kanske finns någon söt människa som läser det här som har sett någon classy klänning på stan? Och en fråga till ; kan man ha svart på ett bröllop?

Puss&kram


'Vad är det då som gör att jag är kvar fast jag har sagt att jag ska gå?'

Något som är jobbigt när man är sjuk är att man ändå måste ställa alarm på telefonen för att gå upp och ringa och sjukanmäla sig. Eftersom jag har praktik just nu så var jag tvungen att ringa både till praktiken och till skolan. Att ringa är inte det som är jobbigt utan det jobbiga är att jag inte kan somna om efteråt. Istället för att ligga och stirra upp i taket så satte jag nu på klassikern Masjävlar. Jag tröttnar aldrig på den filmen. Jag läntar tills mamma kommer hem med lite filmer från min syster så att jag har någonting att göra i helgen. Det gäller att sysselsätta sig när man inte får gå ut.
 
I min familj så fungerar det alltid så att när vi barn är sjuka så får mamma köpa roliga tidningar åt en som man kan läsa. Igår kom mamma hem med Veckorevyn, en tidning som jag aldrig köper nuförtiden. Jag är dålig på att köpa tidningar över huvud taget. Det som jag vill komma till med detta är att en sjukdom kommer aldrig ensam, i vår familj kommer även tidningar.


071115 forts.

Tidigare idag när jag satt och väntade på min läkare så kunde jag inte låta bli att tjuvlyssna på två tanters samtal om dagens tv-program.

Dam 1: Hon i fråga doktorn är ju en riktigt trevligt flicka. Jag kollar alltid på det. Jag tycker det är så bra. Både journalisten och doktorn är så trevliga så. Brukar inte du titta på det?

Dam 2: Nej vet du vad! Skulle jag kolla på program som fråga doktorn så skulle jag nog få för mig att jag hade alla möjliga sjukdomar och dö på fläcken.

När jag satt där helt inne i deras samtal så kom ett bekant ansikte, Alex. Vi satt och pratade och han var mycket imponerad av att jag blödde så mycket när jag hade tagit blodprov. Haha. Vi spolar tillbaka lite. Jag fick träffa läkaren. Hon kikade ner i min otroligt vackra hals och lyssnade på mina lungor och började att oroa sig för lunginflammation. Det var därför jag fick ta blodprov. Men det var negativt! Så jag är frisk som en mört. Nåja. Kanske inte. Hostade ju trots allt blod inatt. Men jag fick iallafall en stark hostmedicin som jag ska svepa en dos 3 gånger per dag nu. Smakar precis som en mindre god shot fylld med alkohol. Och blir det inte bättre nästa vecka så skulle hon göra ett näsprov?! Hjälp? Det låter farligt.....


071115

Natten har varit hemsk på många sätt och vis! Jag har hostat lungorna ur mig vilket har gjort att jag inte har sovit många minuter. Nu ska jag ringa Vårdcentralen och boka en tid idag och sen ringa praktiken och säga att jag inte kan komma idag. Nu får det vara nog, nu ska jag bli frisk.

Uppdatering: Inte nog att jag fick sitta i telefonkö i drygt en halvtimma med väntemusiken "tack för att du väntar" utan när jag väl kom fram så möttes jag av en otrevlig människa. Jag förklarade mitt ärende att jag har varit förkyld/ont i halsen sen i augusti. Då sa  kärringen : "så du ser det som akut eller vadå? det behöver ju faktiskt inte vara något fel.." Som om hon skulle vara någon jävla doktor. JÄVLA SLYNA!! Jag betalar inte skatt för att den där människan ska sitta på sitt feta arsle och rulla tummarna. Hur jobbigt kan det vara att svara i telefon och lägga in bokningar? Allt jag begär är lite respekt och kundbemötande. Otrevliga människor kan verkligen förstöra hela min dag.

071114

Kvällen har bara sprungit iväg och nu sitter jag här i en paus i Greys och skriver av mig lite. Under kvällen har jag nog druckit cirka 2 liter té som har visat sig vara någorlunda gott eftersom jag hittade en ny sort med mintsmak i den lilla glasburken med tésorter. Man ska aldrig underskatta sin mamma när det kommer till inhandling av smarta saker! Jag har också suttit och tänkte lite på tänkbara julsånger som skulle kunna passa till våra små pluttisar på dagiset! Det är nämligen mindre än en månad kvar till lucia och då väntar en stor konsert för massor av nyfikna föräldrar. Nu ska jag gräva fram mina skridskor på vinden eftersom vi ska åka skridskor med barnen imorgon! Kommer bli great känner jag.. =)

Uppdatering: Jag glömde berätta en otroligt viktigt sak som händer i mitt liv imorgon eller rättare sagt om mindre än en timma. Lönen bestående av 6500 kronor kommer in på mitt konto =) Jag tror nog att det är värt att vara utarbetad iallafall.. Och den här månaden ska jag hålla hårt i pengarna, jag är så trött på att jag första veckan bränner upp pengarna på saker som jag inte ens behöver och får leva minimalt resten av månaden. Nu ska det sparas eller satsas på körlektioner. Det är dags att bli gammal och tråkig. Eller vuxen helt enkelt.

Puss&Kram


Här ska det tyckas synd om lilla mig :) haha nejdå

Alla som känner mig eller läser min blogg regelbundet vet att jag fortfarande är sjuk från Ayia Napa. Det är ingen livshotande sjukdom men det är ändå grymt jobbigt att vara hostig och förkyld i snart 3 månader. Jag har gjort allt vad jag kan gör att bli av med viruset som jag bär på. Käkat äcklig hostmedicin. Käkat alla möjliga tabletter som ska hjälpa mot halsbränna och annat äckligt i halsen. Jag har i princip slutat röka. Men skiten går ändå inte över. Jag klär mig inte kallt utan går just nu iklädd vantar, mössa, min halsduk och en stor tjock vinterjacka på det. Men de senaste dagarna har jag blivit sämre. Jag har verkligen inte tid att vara sjuk nu. Jag har inte tid att gå till vårdcentralen för att någon gubbe ska pilla ner något i min hals.

Så jag ska väl göra det som jag är bra på vid det här laget. Svälja smärtan. Jag minns inte ens hur det känns att inte känna att hela halsen går sönder inifrån varje gång man sväljer. Meningen är inte att jag ska klaga utan att jag ska försöka övertyga mig själv om att gå till läkaren är det enda vettiga. Nu ska jag krypa upp i soffan med lite glass som lenar min onda hals. Godnatt på er!


Under my umbrella (ey ey ey)

För någon dag sedan så dök skolkatalogen ner i vår röda fyrkantiga brevlåda. Helt galet att det är mitt sista skolfoto någonsin. Jag känner att nästa vår kommer bli helt galen med mösspåtagning, studentskivor och inte minst studentdagen!!! Det finns mycket att se fram emot.

Föresten.
För några veckor sedan så satt jag på bussen till jobbet en kall lördagsmorgon och slog på radiostationen Bandit 106,3 i lurarna. Då spelades Lillasysters version av Rihanna låten Umbrella. Jag satt som förstenad. Jag kom på mig själv att sitta där och le en lördagsmorgon klockan halv 7. För vad är det för skön hårdrockslirande band som bestämt sig för att göra en cover på sönderspelande Umbrella? Låten är iallafall grymt skön och ni borde alla ladda ner den där ute.


LITE EGO-BILDER



1. I lördags
2. Idag tisdag
3. I lördags (den slutgiltiga outfiten.)

tatuerings-dags?

Jag känner att det är dags för en till tatuering. Den här gången ryggen. Jag vet bara inte vad jag vill ha. Jag vill ha någonting som jag står för lika mycket som min ängel på vaden. Någonting som jag vet att jag aldrig kommer att ångra. Lutar åt att det blir en text-tatuering.
 


 En örn? Väldigt vacker..


071113

Tisdagen är här och den ser lite annorlunda ut den här veckan. I vanliga fall så har jag sovmorgon till 12.25 men idag så började jag chockartade 8.15 :| Nationella provet Svenska B stod på schemat idag.  Jag skrev lite om fördomar/framtidsdrömmar/ och känslan att vilja förbättra en värld. Har ingen aning om hur det gick.

Om några timmar så ska jag iväg till min praktik och jobba några timmar. De ringde igår och frågade om jag ville rycka in idag som vikarie och självklart vill jag det! En halv dag extra med solstrålarna!

Jag längtar till imorgon kväll då det är dubbelavsnitt av Grey's..

Nu har jag precis tryckt i mig en stor portion Pasta/Pesto/Sallad/Keso som jag så så vågat gjorde helt själv. Måste nog slänga mig i soffan och jäsa lite. =)


städa är tråkigt och svårt (?)

Nu ska jag dra på Michael på högsta volym och städa mina rum. Städning behövs och Jackson gör det så mycket roligare!!  Alltid när jag städar så ser det värre ut efteråt än när jag började städa. Jag förstår inte hur jag lyckas, jag måste ha fel taktik helt enkelt.. Håll tummarna för mig
Tjingeling

Uppdatering:
Det gick  precis som jag hade väntat mig, det gick inte alls. Hmm.


(:

Hej söta blogg!
Nu är jag på benen igen efter alla veckans/helgens bravader. Jag måste än en gång skriva att jag gillar min praktikplats starkt! I fredags träffade jag en människa som för några år sedan hade väldigt stor plats i mitt liv. Mötet var iallafall jättetrevligt och på kvällen var jag bara hemma utpumpad efter veckans höga tempo och såg lite av filmen 50 first dates med Adam Sandler & Drew Barrymore i huvudrollerna. Anledningen till att jag bara såg lite av filmen var att jag somnade. Jag börjar definitivt bli gammal och grå ;). Lördagen började med jobb 9-17 och sedan hem och krypa ner i sängen i en timma och värma mig från den kalla promenaden hem från jobbet. Elin kom och vi åkte in till staden för lite uteliv. Hamnade på Claras och hade en riktigt rolig kväll. Nu har jag precis blivit väckt av telefonen som ville att jag skulle komma in och träna med bror+flickvän. Så nu ska jag göra det. Kallsvettig, förkyld och med en hostande hals så åker jag in för ett svettigt pass på sats.

Jag har syndat. Igår på kvällen så rökte jag 5-6 cigg. Min hals är verkligen trasig idag. Jag är så dum, jag får skylla mig själv.

Nu ska jag gå och ta en snabbdusch!
Vi hörs nog lite senare


ett stort steg för mig

NU är det dags att göra det som jag skulle ha gjort för flera år sedan. Jag ska sluta upp med att grubbla och analysera precis allting som händer i mitt liv. Jag ska sluta blicka tillbaka och sakna det som har varit. Istället för att ta emot skiten, hålla inne den, och sen släppa ut allting på samma gång så ska jag ta ut problemet på en gång. Jag ska sluta att sakna och gråta över människor som har lämnat mig eller som jag har tappat kontakten med. Kan låta egoistiskt men jag vet att jag förtjänar bättre. Det gör ont att jag aldrig får tillbaka de senaste 5 åren men jag ska inte låta depressionen ta en dag till av mitt liv. Jag ska möta smärtan. Allt för att jag en vacker dag ska kunna lämna allt det här bakom mig.

image81
Jag skulle aldrig vara den jag är idag utan dig. Jag hoppas att du vet det.



 


071107

Första dagen på praktiken har gått över alla förväntningar! Vem trodde att det kunde vara så mysigt att sitta med sju mysiga barn i soffan och läsa saga? Jag rös nästan i hela kroppen. Personalgruppen är toppen och är otroligt positva till att jag är där vilket gör allt bara så mycket roligare! Efter dagens aktiviteter så somnade jag framför Las Vegas i soffan och sov två timmar. Otroligt skönt men jag är fortfarande trött. Måste hålla mig uppe några timmar till annars kommer jag inte kunna sova någonting inatt.

Nu ska jag gå och tvätta bort allt smink och sedan röra mig mot solarieöarna. Man måste unna sig själv ibland. Och jag känner mig som en blek-fet svensk. Så snart kommer jag kanske känna mig bara som en fet svensk. Haha. Hejdå! Missa inte Grey´s idag..


värt att tänka på

Varför skriver man i en blogg som alla kan läsa?
Vad är det som man vill bevisa för sig själv eller för andra?

ljuvliga tisdag

Jag gjorde klart min redovisning igår iallafall. Nu gäller det bara att orden kommer ut i rätt ordning och rätt takt. Ska gå och öva lite nu. Är nervös för att det är jätteviktigt att man pratar i 5 minuter. Men iallafall. Har svenska och sen livskunskap så kommer inte ifrån skolan förens kl 6! Känns helt okej, livskunskap är faktiskt jäkligt roligt. Nu ska jag dra mig, måste försöka fixa frillan på något vis också! =D Ha en bra dag


Uppdatering 23:12
: Redovisningen gick bra tror jag. Känns skönt att den är över. På livskunskapen idag så såg vi en film som hette Ordinary People. Om en familj i sorg. Jag hoppas att vi aldrig blir den familjen. Efter skolan gick jag till centrum och köpte lite sushi och åkte hem till Sara där det vankades lite tvkväll. Desperate Housewifes var mycket bra idag by the way. Imorgon är det första dagen på nya praktiken. Ska bli spännade och ovanligt att gå upp innan halv 8. Jag antar att jag blivit bortskämd på långa härliga sovmorgnar. Nu ska jag läsa igenom mina favoritbloggar lite snabbt och så hörs vi imorgon! Pussochkram


dåliga jävla måndag

Känns som att alla mår dåligt idag. Nu börjar höstdepressionerna att sjuda ute i stugorna. Jag hatar att se folk som jag bryr mig om må dåligt. Jag hatar att torka tårar från söta kinder. Jävla höst. Gå snabbt förbi!!!

Jag hatar måndagar!!

Imorgon är det nationella delprov A i Svenska B-kursen. Jag hade en klar redovisning som jag har gjort för nåra veckor sen som bara har legat och väntat på mig. Men nu kom jag på att den inte håller klassen. Den är värdelös helt enkelt. Så nu ska jag börja om på ny kula. Det här kommer bli så bra. Eller inte.. Jag kan inte koncentrera mig för att det är hundra tankar som susar runt i huvudet på mig. Men nu ska jag stänga av allt och släpa mig till anteckningarna.  Åter till redovisningen helt enkelt. Hoppas ni har en bättre kväll än jag har!


Så jävla vackert <3 <3

Jag skulle vakna mitt i natten
och gå upp och ta en långpromenad.
Jag skulle låta blicken möta andra ögon
i en främmande stad.
Jag skulle inte ha så bråttom med
att träffa någon ny.
Jag har rätt mycket med mig själv
precis som du.
Jag skulle andas i det tomrum som blev över
Om du lämnade mig nu.


Jag skulle sitta på ett tåg mot Paris
Och låta Stockholm va.
Jag skulle få den tiden över för mig själv
som jag sagt att jag vill ha.
Jag skulle unna mig att drömma
hundra mil genom Europa
om en främling
lika tillitsfull som du.
Jag skulle pröva mina läppar mot någon annan
Om du lämnade mig nu.

Jag skulle kunna leva utan den där blicken
som får mig ur balans.
Jag skulle sakna den där stunden vi har
när vi till slut har blivit sams.
Jag kanske skulle söka upp kontakter som jag tappat
som jag varit med förut någonstans.
Jag antar att det finns någon du skulle ringa
Om jag inte fanns.

Jag kanske skulle leta upp någon yngre
som en fjäder i hatten.
Det skulle bli för tomt om ingen fanns där
som värmde mig i natten.
Jag skulle aldrig ha tålamod nog att bli förstådd
ingen känner mig så väl som du.
Jag skulle fastna i min ensamhet igen
Om du lämnade mig nu.


middag/utgång/fylletankar

Jag är extremt stolt över min bror som i våras var klar med omkring 3,5 års juridik studier och nu förflyttat sig ner till Norrköping för att sitta ting som det så fint heter. Min bror ville tacka alla som har ställt upp för honom under de här åren så därför så därför bestämde sig pappa för några månader sedan att han skulle bjuda hela familjen + min brors flickvän och hennes familj på middag.

Dagen som vi skulle fira av min bror var igår. Vi träffades upp hemma hos Bror+flickvän och åt lite tilltugg för att senare gå iväg några kvarter till den otroligt mysiga italienska resturangen Tarantino som ligger på Roslagsgatan. Jag åt självklart pasta (det var ju italienskt?!) i en god sås med strimlad oxfile. Mycket gott. Sedan gick vi tillbaka till bror där det väntades lite singstar + guitar hero. Jag är för övrigt väldigt dålig på Guitar Hero har jag märkt. Jag ska nog sluta spela.

Sen började klockan ticka och jag kände trots det trevligt sällskapet att jag ville ut och dansa och träffa lite bekanta människor så jag styrde skorna mot Clara´s där Matilda och lite folk var. En väns kväll slutade i tårar och jag kunde inte låta bli att fyllefundera på bussen hem ifrån - - - - -. Låten timglas med Lars Winnerbäck spelades på Repeat och jag kunde  inte låta bli att tänka på hur otroligt jobbigt det är att inte känna sig själv. Jag har tappat bort mig själv, jag vet inte vem jag är längre.

1-2-3

Gårdagen vart inte som jag hade tänkt mig. Förlåt Denise och Sofia, jag hade verkligen sett fram emot en utekväll med er men det blev inte riktigt så.. Nästa gång!! Istället så hade vi tjejmiddag, glodde på film och drack en väldans massa vin. Nu har jag precis kommit hem ifrån bästaste Veronica där jag somnade sött igår.

Nu ska jag börja göra mig snygg, vilket är ett projekt som kan ta några timmar. Ordet sliten beskriver rätt bra hur jag både ser ut och känner mig just nu. Ikväll ska bli en trevlig kväll!

071102

Min fredagsmorgonen startades för några timmar sedan. Öppnade kylskåpet och det ekade tomt där inne. Eller nej det gjorde det inte. Men jag var inte sugen på något. Då fastnade blicken på några ägg som stod i kylskåpsdörren. Omelett fick det bli, tror inte jag har gjort omelett sedan i årskurs 5 hemma hos Hanna. Nostalgi. Nu har jag suttit i en halvtimma lite drygt och försökt att koncentrera mig på svenska nationella muntliga redovisningen som jag ska ha på tisdag. Jag kommer inte igång. Allt blir bara så krystat och fel. Hoppas min bror kan hjälpa mig som kommer när som helst.

Dagen flyger vidare med jobb 16-19 (förstör hela dagen..) vilket betyder att jag ska hem i vrålfart, dusha ännu snabbare och sedan kasta på mig lite kläder och sedan röra mig mot förkrökarstället Nivå där Denise och Fia väntar. Sedan drar vi vidare till antagligen Hirschen eller Claras. Vi får se helt enkelt vart kvällen slutar. Eller börjar. Haha. Hejdå!


What's my problem?

Jag förstår inte hur jag själv fungerar ibland! Jag var på väg mot sängen vid 21 för att jag var så grymt trött men sen fastnade jag uppe på grund av familjen och sen den här dumma burken. Nu kastar jag iallafall in handduken. Godnatt alla söta och mindre söta människor


Miranda/jul?



Miranda har fyllt 1 år hela dagen idag. Jag var där några timmar och kikade på My little pony och drack saft.. 1 år har gått sedan Emelie klämde ut den här lilla guldklimpen. Helt sjukt vad tiden går fort.




Mamma sa just när jag förbi " Jag har precis slagit in lite julklappar till dig. Det är första november idag då får man börja.." Hjälp?! Måste jag också börja leta julklappar nu?

071101



Nu drar jag och grattar lilla Miranda som fyller hela 1 år idag!!
Fina bilder på henne kommer senare..


ETT STEG I RÄTT RIKTNING

Hej alla glada! Inatt så sov jag inte en blund. Kunde inte slappna av kanske inte så konstigt med tanke på att jag låg och tänkte på olika väglinjer och annat roligt (då vill man ju inte sova?). Så imorse när jag vaknade så hade jag två prydligt svarta påsar under ögonen. Nej förlåt. Hela jag var en påse. Jag somnade i duschen och kände mig allmänt otaggad på att skriva körkortsprov. Jag lyckades iallafall komma på rätt buss, sätta mig på tunnelbanan i rätt håll och gå in genom rätt glasdörr. Vägverket. Väl där gjorde jag inte världens bästa prov. Jag hade väldigt svårt att koncentrera mig på grund av alla människor som stördes hela tiden. Kan man itne bara sitta och göra sitt prov och hålla käften? Samtidigt hade jag inte världens tur med frågorna. Men det gick. Jag klarade det. Jag har kommit ett stort steg närmare mitt körkort. :D :D Hejdå alla glada!

RSS 2.0