080228

Nu är det dags att styra sina steg mot gymmet för lite konditionträning. Efter en hel jobbdag är jag allt annat än taggad men jag antar att det vänder så fort jag sätter min fot innanför glasdörrarna. Ciao!


080228

Kryssningen är över och nu sitter jag framför den svåra uppgiften att försöka sammanfatta allting som hände på den där båten. Något som jag tror är omöjligt. Man måste helt enkelt ha varit där för att förstå det roliga i saker och ting. Så det blir ingen smaskig sammanfattning. Däremot blev det minnen som jag kommer att se tillbaka på med stora leenden en lång tid framöver. Helt enkelt en lyckad kryssning!

Jag är inte bara seg på att uppdatera den här bloggen utan även på att ladda över bilder och videos ifrån kryssningen.  Det kommer så småningom och till  mitt försvar kan jag säga att det fanns fler kameror på den resan. Tålamod mina vänner. Jag lovar att det är värt väntan. I mina smaskigheter på min Canon så finns bland annat vissa däckade personer(host, denise, host) och ett vackert otroligt lägligt hål i min väns svarta leggings (host, carro, host) det finns även hur många videos som helst på när jag och Carolina försöker härma Björn Gustafsson när han trollar men misslyckas gång på gång....

Här kommer ett smakprov..


  image172.. Min vackra fontän!


080224

Morgondagen bjuder på först jobb på förskolan mellan 8.15- 16.15 och sen kryssning med mina absoluta favoriter! Nu ska jag gå och ladda kameran så jag får några saftiga bilder från kryssningen. Jag lovar att alla bilder kommer att läggas upp här.. Så häng kvar.

Welffen ringde tidigare ikväll och frågade om jag hade packat eller bestämt vad jag ska ha på mig. Carolina ska ha med sig en resväska på hjul. Har jag sagt att vi inte ens ska vara borta i 24 timmar?


080224

Detta hände på gymmet idag:
Cyklade sammanlagt 2,2 mil
Styrketränade (biceps,triceps,bröst, rygg och mage)
Trampmaskin 7 minuter

BEHÖVER JAG SÄGA ATT JAG SVETTADES?!


080223

Hej alla glada! Här sitter jag en lördagskväll i februari och trycker på lite tangenter. Igår så var jag på personalfest och hade det mycket trevligt. Glömde tyvärr kameran hemma så det blir inga bilder för er. Kanske är tur det! Idag var det mycket tungt att jobba och det blev inte lättare av att jag försov mig i morse. Jag hatar när man måste stressa iväg och alla vanliga rutiner faller bort. En eloge till mig själv dock som lyckades med konsten att stänga av tre väckarklockor utan att vakna. Jag kommer inte ens ihåg att jag har stängt av dem vilket är märkligt med tanke på att en väckarklocka var så långt bort att jag var tvungen att resa mig upp. Mycket märkligt! Men jag har väl en mamma som håller reda på mig så det blev ingen större kris!

Ursäkta mig men var det någon därute som såg på melodifestivalen tidigare ikväll? Annika kom hit över lite grönsaksdippning, ramlösadrickande och soffhängande. Med förväntan ville vi höra lite bra schlagerlåtar. Men icke. Nästintill värdelös omgång. Men jag blir alltid lika tagen när människor blir så glada som den där dunka-mig-gul-och-blå Frida kände i kroppen när hon gick direkt till final med sin minst sagt uppiggande låt! Men om jag ska vara brutalt ärlig så var det enbart Luuk och  Björn Gustafsson som fick oss att inte sappa över efter den något glesa startfältet.

Morgondagens alla planer är än så länge inte spikade utan innehåller just nu bara gymmet, räkningsbetalning och två-minuters-shopping. Skulle vara kul att ta en saftig promenad med stavarna också med mina kära vänner Denise och Rosanna. Jag tog min debut som stavninggående tidigare i veckan och jag måste säga att jag tyckte det var lite småkul. Känns som mycket mer effektiv träning än att gå utan stavar vilket det är. Sen att man får skämmas lite på bussresan till sköndal det får man helt enkelt ta. Men nu måste jag rusa.. Hejdå!


080221

Har inget vettigt att säga. Jobbar på. Dagarna går. Idag fick jag en överaskning på posten som  jag beställde så sent som igår. Vet du vad det var Denise? One Tree Hill säsong 2!! Vad säger du om att ta en heldag på kommande lov och bara ligga och lata oss samtidigt som vi kikar igenom hela säsongen? Låter det som en bra idé?

Jag har blivit helt besatt av Stone Sour med låten ZZyzx Rd. Den är fanimig helt genialisk! Eller kanske inte. Men ändå så jävla bra. Det är lixom Foo Figheters - The pretender varning på den.. Idag hörde jag by the way en grym låt på bandit. Har dock tappat namnet. Det kommer snart. Eller kanske imorgon. Ska nog tacka för mig snart. Ska upp om 6 timmar. Fan vilket onödigt inlägg. Kanske dags att lägga ner bloggen....


KANON ELLER KALKON?

image171

080218

Yogapasset gick inte riktigt som vi hade tänkt oss. Maria stod mest och flamsade medans jag och hennes syster Emily försökte göra vårt bästa. Den som säger att poweryoga är för latmaskar har så fel. Vi körde bara i 20-30 minuter men ändå så räckte det för att man skulle bli lite andfådd. Kanske säger mer om min otränade kropp än om hur jobbigt det var men iallafall.

Jag fick också ett positivt resultat på både vägningen och mätningen. Har gått ner på bröst, överarm och vader för den som bryr sig. Det känns bra att det går åt rätt håll även fast det är i små steg. Jag ska verkligen ge det nyttiga livet en ärlig chans innan jag provar på GI eller cambridge eller liknande. Och egentligen, varför har jag så bråttom?


080218

Sådärja! Nu har jag pluggat några timmar och även hunnit med att lata mig! Skönt. Nu ska jag snart iväg och möta upp Maria i stan för att sedan prova balklänningar. Det är även dags för vägning och mätning vilket jag inte ser fram emot.. Sen ska vi avnjuta en god middag och sedan köra ett yoga-pass! En helkväll helt enkelt.. Tjing tjong


image169
Bilden på mig är tagen för snart ett år sedan..

080218

Jag tror att jag håller på att bli helt galen. Jag blir helt däckad av alla tankar. Vill bara lägga mig ner och sova ut tills jag vaknar. Om jag går nu så får jag sova 8 timmar. Hejdå!


080217

Eftersom jag har  fått "hotfulla" klagomål om att jag inte är så duktig på att uppdatera så ska jag genast bättra mig. :)


Kom hem ifrån gymmet för en stund sedan. Cyklade 1,5 mil och tränade mage, rygg, ben och bröst. Mer hann jag inte förens gymmet stängde. Är just nu helt slut. Men det hinner jag inte med att vara. Ska slänga mig i duschen och sedan kommer Veronica över lite senare så ska vi fixa med betalningen inför Turkiet-resan i sommar. Jag förstår inte varför det alltid ska bli massa onödigt strul.. Sånt orkar jag inte med..


image168

Men jag antar att det kommer vara värt det! Mihih!

080217

Idag är en dag som jag bara måste ta tag i saker som jag borde ha gjort för länge sedan. Mitt stora projektarbete ska lämnas in för första gången på fredag och jag känner mig inte alls klar med innehållet. Känns absolut inte bra det här. Skriver om ångest och har bara gjort en enda intervju med en kurator. Är det för lite för att presentera? Känns lite tamt.. Funderar på att gå in mer på Freud. Så några timmar av dagens timmar ska jag lägga på mitt projektarbete. Sedan ska jag hinna träna några timmar. Än en gång - Timmarna räcker inte till. Kanske för att jag är dum nog och sover bort halva dagen. Jag vet. Men jag har inte sovit ut på hela veckan. Söndag är min sovdag

Så vad ska ni göra idag? (se föregående inlägg..)


SHAPE UP!

Nu tycker jag att varje människa som läser det här ska slå sig själva på näsan riktigt hårt. Ni är nämligen fasansfullt dåliga på att kommentera. Av drygt 50 läsare så är det kanske två-tre stycken som kommenterar. Det håller inte! Shape up nu för fan!

image167

Aja baja!
Vilka är ni som läser?
Avslöja er..


080213

Timmarna räcker inte till för tillfället. Jag ligger och funderar alldeles för mycket. Jag sov 3 timmar inatt. Jag hann helt enkelt inte mer. Det finns för många frågetecken som jag skulle behöva reda ut. Och den svåra frågan är hur?

080213

Åh vad jag ibland önskar att det fanns någon människa där ute som kunde säga åt mig vad jag ska göra i vissa situationer. Någon som kunde ge mig svaren som inte jag kan ge mig själv. Missförstå mig inte nu. Jag mår hur bra som helst just nu. Men alla har vi våra problem som vi måste leva med. Och ibland blir det bara för mycket och man vill bara försvinna in i sig själv.

Har du någon gång känt att allting i livet handlar om vad människor tycker om dig? Om du exempelvis skaffar dig ett bra jobb så vill du gärna att så många som möjligt vet om det och gärna också om din feta lön som kommer varje månad. Om du har en bra och omtänksam pojkvän så vill du gärna att alla i din närhet får veta vilken bra pojkvän han är. Förstår du hur jag menar? Det är som att allting du gör, gör du för att människor ska bli avundsjuka på dig. Som att jag till exempel skaffar den där nya flashiga bilen bara för att jag vet att människor kommer stå med avundsjuka miner när jag vrålar förbi dem med den. Men när gjorde du egentligen någonting för din egen lycka? Utan att tänka på vad andra människor skulle tycka och tänka om dig..


"What am I supposed to hide now? What am I supposed to do?
Did you really think I wouldn't see this through?
Tell me I should stick around for you, tell me I could have it all
I'm still too tired to care and I got to go "

BÄSTA LÅTEN PÅ LÄNGE



Har gått och nunnat på den här i flera dagar.
Nu äntligen hittade jag den.


20080211

Tjolahopp. Skolan har varit helt suverän. Möttes av lite småprat om vi kanske skulle smälla in en liten kryssning de närmaste veckorna och sedan gick småpratet över till färdiga planer. På torsdag nästa vecka åker vi (10-15 personer.) Det kommer bli great! Vi ska rocka gärnet. Jag ska slipa på lite nya dansmoves som likt de gamla kommer ta omvärlden med storm.

Efter skolan åkte vi och hämtade ut våra biljetter till vår studentskiva. Och nu känns det nära. 16 maj. Du kommer väl? Detta får man helt klart inte missa.


080209-080210

Hej alla glada! Efter jag hade gymmat i går morse så åkte jag hem och slängde i mig lite keso och sedan direkt till jobbet. Först där märkte jag att jag inte skulle jobba. Maria hade läst fel på schemat. Jag hade alltså stressat hela  morgonen helt i onödan.
 
Kom iallafall på att ingenting dåligt kommer utan någonting bra med sig. Kom på att jag kunde vara med på singstarkvällen hemma hos en arbetskollega. Vilket blev en supertrevlig melodifestivaltittande/singstar/buzzkväll.. Jag och milla satte ribban farligt lågt när vi försökte oss på Mr Bigs gamla dänga To be with you. Eller det var väl mest jag som gjorde att ribban vart så låg. Efter bara några få meningar förstod vi båda två/resten av sällskapet/grannarna att det inte var våran tonart. Därför beslutade jag att vi skulle ta Queens låt the show must go on. Det var med inlevelse som jag kraxade fram orden. Alla som känner mig vet dock att jag inte kan sjunga för fem öre. Helt tondöv. Men texten kunde jag iallafall till skillnad från Milla. Men inte fan hjälpte det.

Sen mötte vi upp Fia och vi begav oss till Tjili. Väl där var snedfyllan ett faktum för min del och det var bara att sätta sig på bussen hem. Jag har inte mått så dåligt sedan jag vet inte när. Jag har inte spytt av alkohol sedan jag valborg 04 men nu var det fanimig riktigt jävla nära. Hem lyckades jag komma iallafall och tur är väl det.
 
Det sämsta är att såhär dagen efter så har illamåendet fortfarande inte avtagit. När jag slog upp ögonen vid 13.00 så var jag helt lam i kroppen. Slängde på mig träningskläder och drog till gymmet. Tänkte att min kropp skulle vakna till lite där. Cyklade 1 mil på spinningscykeln på inte rekordtiden 28 minuter men svettig vart jag iallafall. Körde lite styrka också och det var först där som jag kände att kroppen var med mig igen. Nog om detta tråkiga fenomen! Drick aldrig alkohol samtidigt som du tar pencillin. Mitt nya motto.

080209

Uppe med tuppen. Måste hinna träna innan jag börjar jobbet kl 12. Så nu drar jag mig emot SATS. Tjingeling.

080207

Jag vill göra min tatuering. Kom igen nu Rosanna. Vi tar pengar som vi inte har och går och bokar tid.

080207

Alltså jag är bitter. Förra helgen var det en 80talsfest som jag inte kunde gå på. Imorgon har K15 ett dansgolv med schlager blandat med nya hits. Det är ju som att det står skrivet Anna över hela stället. Det är så satans typiskt att man ska äta äcklig jävla pencillin när det händer så roliga saker. Istället får jag trösta mig med att jag jobbar stängning tre dagar i rad och tjänar pengar istället. Pengar som jag ska bränna på en jävla massa galna studentskivor i maj (och självfallet Elins skiva i april.) och turkiet där det också kommer bli rejält med ass-shaking. Men just nu mår jag illa av mig själv. Jag känner mig så äcklig nu när jag inte får träna. Tiden finns inte där att ta promenader heller. Idag har jag i princip haft 45 minuters rast sedan 8-21.  Och jag vågar absolut inte gå själv längre när det har mörknat ute. För jag är en sån människa som så fort jag går utanför dörren sätter i två hörlurar i öronen och pumpar det högsta möjliga. Inte för att det motsatta skulle stoppa idiotiska människor.

Onödigt inlägg egentligen. Jag önskar jag kunde öppna mig mer men jag vågar inte. Antar att jag är rädd för vad jag kommer hitta där längst inne.

080207

En av de sämsta nätter i hela mitt liv. Jag har inte sovit en blund utan istället legat och funderat. Såhär i efterhand så var det ett dåligt val. Hejdå. Dags att springa till bussen.


080206

Tjenare! Idag har varit en mycket händelserik dag faktiskt. Första dagen på prakikplatsen men det känns inte riktigt som det eftersom jag jobbade där två dagar förra veckan. Men skönt att vara tillbaka. Vi gjorde en utflykt med 10 griniga små 04:or. Det var roligt tills de blev just griniga. Fick även erbjudande om att jobba där 4 dagar (heltid) på påsklovet. Och det sa jag ju självklart ja till då pengar är en vara som jag alltid lyckats bränna på något onödigt vis.
Vilket gör att jag aldrig har kvar pengarna till allt det nödvändiga.

Efter praktiken på förskolan så åkte jag till min kära vän Malin och färgade mitt hår. Hon går andra året på frisörutbildning och är jätteduktig. 180 kronor för en färgning tycker iallafall jag är ett riktigt kap! Så nu är man en blond bitch igen. Känns fint. Efter det åkte vi och fyllde på magen med lite kinesmat på Trollbäckens godaste kinesmatställe. Satt fint i kistan. När jag kom hem somnade jag två timmar i soffan framför något dåligt tvprogram och vaknade nu helt grinig och trött. Vill egentligen bara sova mer men då vet jag att jag kommer sova nada inatt.

Imorgon väntar praktik och sen direkt till Coop för att jobba fem timmar det vill säga till kl 21.15. Jag kommer vara mycket trött imorgon känner jag. Men jag är iallafall snygg i håret. Det är alltid något.

image164
Bild: Annika och jag på Claras på annandag jul. Annika som har lämnat mig och åkt till London för en mysig liten weekend utan mig. Jag förstår inte hur hon tänker ibland. Jag bjuder iallafall på en porrig pose tillägnad Denise Rönnkvist....  


080205

Nu ska jag lämna huset för första gången på riktigt sedan i fredags. Känns mycket bra. Nu ska jag leta upp den största halsduken som vi har i detta hus. Såret är nämligen inte borta helt. Men det ser tamigfan bättre ut än på länge. Jag tänker dock inte förstöra det genom att sminka över det. Känns väldigt dumt att sabba allt nu bara för att man vill vara lite snygg. Äsch. Halsduken räddar mig för den här gången.

080205

Vissa saker är för svåra att skriva om. Det finns saker som har hänt men absolut inte får hända igen. Men som ändå händer och skjuter bort ens fötter och gör så att man faller. När en vän ringde för en stund sedan och släppte bomben så kom jag på mig själv att jag efter samtalets slut satt kvar med luren mot örat. Jag skakar fortfarande när jag skriver det här.

Jämfört med alla vardagliga ting som händer så vaknar man upp när sånt här händer. Allt som förut var så viktigt blev på en sekund så oviktigt. Allt känns så suddigt. Jag ber att allt detta ska vara en dröm. Att jag bara ska få vakna upp..

Anledningen till att jag skriver allt det här är för att jag ska få ur det ur kroppen. För ikväll så passar det inte att jag sitter och gråter. Då finns det en annan människa som behöver mitt stöd. Som behöver/kräver att jag ska vara stark så att jag kan hjälpa honom/henne upp igen. Även om jag mår dåligt över detta så kommer det inte i närheten av hur personen som har varit med om detta känner just i detta ögonblick.

Fan. Jag blir så jävla förbannad. Hur fan kan människor göra såhär? Jag skäms över att jag är svensk och bor i Sverige som inte kan hantera handlingen bättre än såhär. Jag skäms över att vara människa.

080204

Hej alla glada människor. Har suttit i telefonkö hela morgonen till vårdcentralen (två olika faktiskt.) Det var PRECIS så spännade som det låter. Tillslut fick jag svaret att min läkare skulle ringa upp mig under dagen så skulle vi diskutera min medicin. Jahapp. Vad gör man nu då? Har lyckats lura hit Veronica på lite lunch. Vi ska också sätta oss ner och kolla runt på en resa till sommaren.. Det blir nog kanoners. Nu ska jag tvätta sår, borsta tänderna och klä på mig en förtjusande outfit. Den som säger att det inte händer mycket i min vardag ljuger.

En skön typ att vingla vackert med.

Blondinbella har fått konkurrens på allvar. Denise "Nisse" Rönnkvist är här med en blogg. Tjejen som tidigare i år tog med sig två högerskridskor i två olika storlekar när hon skulle åka skridskor. Flickan som det gnistar om på dansgolvet. Kvinnan som med sin sångröst kan krossa glas och människor.  Damen som rapade framför min mun och som jag glatt sade till "Den delar vi på. Vi delar på allt" Haha. Du ser. Hon tar verkligen fram det bästa i mig. 

image163

www.d-enise.blogspot.com Följ hennes liv. Du kommer inte ångra dig.

080203


Kommentar:
nisse om 080203

haha, bananen, du missade ingenting igår!! förutom att jag och carro blev FÖR fulla, gjorde lite pinsamma saker, blir utslängda. Rosanna blev påkörd av en bil (hon sitter i en rullstol just nu på sjukhuset HAHA). Och bananen, jag tappade mitt busskort med legg och bankomatkort i. Nanna tappade bara bankomatkortet. Carro sin mobil.

IP: 83.183.200.121

2008-feb-03 14:05

Mina brudar vet verkligen hur man partajar.. Men Rosanna? Sjukhus? Rullstol? Vad fan hände? Tror nog att jag ska krypa ner i sängen. Slå Denise nummer och lyssna på alla skandaler som ägde rum i Stockholm igår.. Låter som en bra söndagsunderhållning..

080203

Sitter och lyssnar på en låt som heter Jag blöder kärlek. Det är nog definitivt rätt läge att stänga burken och göra någonting annat. Någonting vettigt.

080203

Pencillin tabletterna vill inte åka ner i halsen på mig. Jag kan inte svälja dem. Om vi spolar tillbaka bandet 10 år så möter ni Anna 8 år som sätter en jordnöt i fel strupe. Jag fick inte luft. Jag blev alldeles blå och frustrationen/rädslan växte när jag såg paniken i pappas ögon. Sedan dess har jag otroligt svårt att  svälja tabletter. Det är nämligen så att en liten del av all den känsla som jag kände den där dagen kommer tillbaka till mig. Rädslan. Jag vågar inte riktigt helt enkelt.

Om det här hade varit en vanlig lördagskväll så hade jag just nu lagt all fokus på att försöka vingla vackert.Men nu sitter jag här med sår över hela ansiktet. Men man ska inte vara bitter. Det finns något positivt med allt som händer. När jag väl går ut (om två helger) så kommer jag ha galet kul. Jag är väldigt dålig på att uppskatta det jag har eller det som händer. Som till exempel när jag stukar en fot. Jag tänker aldrig på att man har möjligheten att röra sig fritt med en helt fungerad fot. Inte förens den möjligheten försvinner.

Kort och gott. Man uppskattar inte riktigt det man har alla gånger. Alla vänner som får en att skratta. Familjemedlemmar som lägger en tröstande hand på ens axel eller kramar om en när man behöver det som mest. Fan nu börjar jag bli väldigt känslig här känner jag. Måste vara röda veckan som gör sig påmind igen. För innerst inne så är jag känslokall. Jag lovar.


Bild: Jag och Sara på Elins födelsedagsfest i somras. Tror att någon människa försöker poängtera att jag rökte mycket. Jag förnekar alla anklagelser som skulle ha ägt rum den kvällen. Allt var bara en jävligt lyckad kväll. Eller var den det? Jag kommer inte ihåg.. Jag var lite sommarberusad..


080202

Hälsoläget efter en tripp till farbror doktorn är: Streptokocker. Pencillin i 10 dagar. Ingen alkohol. Inga pussar. Ingen kroppskontakt. Mitt personliga mål är att träffa så få människor som möjligt tills jag ser hyfsat normal ut igen. Det blir alltså ingen utgång ikväll, vilket gör ont i hjärtat eftersom det var 80tals tema på tjili ikväll. Vem ska Denise dansa med ikväll? Stackars flicka. Våra moves funkar ju bara två och två. Hon kommer definitivt förlora sitt rykte efter ikväll haha.  Vem ska hjälpa Rosanna upp när hon har fylleramlat? Ojoj. Hur ska det gå för mina tjejer utan mig? Vem försöker jag lura? De kommer ha en pangkväll utan mig! Jag är bitter. Jag vill vara med och ha kul.

Istället ska jag senare smyga iväg de 100 m till videoaffären och hyra lite soffsällskap inför kvällen. Det är ju svart ute så vi får hoppas att människor inte ser mig. Jag känner mig som han Quasimodo. Jag kände mig verkligen som honom när jag gick min dödsmarsch igenom hela Haninge Centrum till apoteket tidigare idag. Gick med halsduken högt uppdragen, glasögon, huva och allmänt såsiga kläder. Med andra ord var jag en riktig pingla på 10 poäng. Som alltid.

080202

Hej!  Om ni har läst kommentaren i förra inlägget så har ni hört om den efterlängtade bilden som denise fick i ett mms natten till idag. Jag låg och skrattade åt mig själv i timmar efter den bilden togs. Hur ful kan man bli? Idag när jag vaknade så hade hela överläppen svullnat upp och såret såg inte sådär jättenice ut. Så jag ringde min läkare och fick en tid hos honom klockan 14 idag. Hoppet är det sista som överger mig... Min läkare tror dock också att det kan ha att göra med att jag har varit småförkyld sedan augusti.. Men vi får se vad han tror när han ser mig. Jag har planerat min outfit iallafall. Munktröja, mössa och en halsduk över ansiktet. Ingen ska se att det är jag. Jag har ett rykte att skydda. Även om man inte kan tro det just nu.

080201

Klockan är 00:08. Jag sitter i vårdguidens telefonkö. Jag har gått runt hela dagen och inbillat mig själv att jag har fått hudcancer eller andra hudsjukdomar. Antagligen så är det bara ett infekterat jävla sår. Men under näsan? Allvarligt, det är vidrigt. Läste precis på vårdguidens hemsida att om man har sår i ansiktet som man tror är infekterade så ska man genast uppsöka en vårdcentral. Nu lade jag på luren när jag fick höra rösten om att jag var nummer 1 i telefonkön. Varför sitter jag och tar upp en plats när det kanske är folk som är i större behov av hjälp? Men det gör ju så ont.. och det läker ju inte.. En gång till vågar jag nog ringa. Spelar roll vad personen som svarar tycker om mig. Vi kommer ju aldrig träffats. Och det är väl bra om jag får bjuda han/hon på ett gott skratt. Jag försöker igen.

Update: Jag ringde! En gnällig kärring svarade som inte lät så road när jag försökte beskriva mitt lilla problem. Däremot fick jag ett råd som jag ska pröva under natten. Shit. Hela den här bloggen har blivit en dagbok mot min kamp mot mitt sår. Herregud. Det konstigaste är att besökarna ökar hela tiden. Vad fan är det för fel på er?


RSS 2.0